26/9/08

Montserrat - Matagalls 2008 (3) - A caminar ! Som-hi!

La Matagalls - Montserrat del 2008 va tenir lloc els dies 20 i 21 de setembre. En Rafel i jo vam sortir del Coll Formic el dissabte dia 20 a les 18:38 enmig d'un ambient festiu i envoltats de dotzenes de participants.



El tram de Coll Formic a Aiguafreda va ser de bon fer ja que hi ha molts trams planers o de baixada. En arribar a Aiguafreda cap a les 10 ja era fosc i vam encendre els frontals. No ens hi vam aturar, sinó que vam començar la pujada cap a Can Janot. Tot pujant vam observar com els frontals dels caminadors descrivien uns zig-zags lluminosos que s'enlairaven enmig de la foscor, una escena molt inspiradora. Vam arribar a Can Janot cap a la mitjanit. Vam reposar i recuperar forces tot aprofitant que hi havia un avituallament molt ben assortit.

A continuació ens vam dirigir cap al Coll de Poses, lloc al qual vam arribar cap a quarts de tres de la matinada. Quan hi vam arribar els ànims i les forces estaven relativament bé. En aquell moment havíem recorregut 31,5 quilòmetres en unes 8 hores.



El següent objectiu era Sant Llorenç Savall, població situada a uns 14 quilòmetres del Coll de Poses. Aquest tram no va ser fàcil: el camí és sovint estret i irregular, i amb els frontals has d'anar buscant les marques del camí. El cansament i la son comencen a passar factura i s'acaben les ganes de fer bromes. Malgrat aquestes dificultats vam continuar fent camí, fins atènyer l'avituallament de Sant Llorenç Savall. Eren les 6 del matí, portàvem més d'onze hores caminant i havíem recorregut 45 quilòmetres, una mica més de la meitat del trajecte total. A Sant Llorenç Savall no pots aturar-t'hi gaire estona, perquè si ho fas les temptacions d'abandonar són massa grans. Així doncs, després de menjar uns entrepans vegetals molt bons preparats per l'organització vam decidir continuar.